In de zomervakantieperiode zijn wij in de maand juli en augustus op zaterdag gesloten.
Maak jouw computer sneller!

Maak jouw computer sneller!

Duurt het opstarten van jouw computer of programma's erg lang en/of wordt jouw computer aanzienlijk langzamer wanneer je meer programma's tegelijk draait? Dan heeft jouw computer meer RAM-geheugen (ookwel werkgeheugen of intern geheugen genoemd) nodig. Wij breiden het intern geheugen vakkundig voor je uit.

Wat is een geheugen?

Het geheugen van jouw computer, ook wel bekend als Random Access Memory of RAM, is een onderdeel dat vast gezet kan worden op de moederbord. Zonder RAM zou een computer onwerkbaar traag zijn. In het werkgeheugen worden alle programma's die u op een bepaald moment aan het gebruiken bent, geladen. Het gaat dan niet alleen om programma’s of websites die je zelf opent, maar ook om processen die op de achtergrond actief zijn. Wanneer het werkgeheugen vol raakt, zal de computer zijn toevlucht zoeken tot het geheugen van de harde schijf om informatie tijdelijk op te slaan. Maar de harde schijf is vele malen langzamer dan het supersnelle RAM geheugen, waardoor de computer sterk gaat vertragen. Actieve programma's werken veel sneller indien de geheugencapaciteit van het werkgeheugen niet overschreden wordt.

Hoe meer werkgeheugen jouw computer heeft, des te meer programma's en processen er tegelijkertijd geopend en uitgevoerd kunnen worden. In theorie heeft het bijplaatsen van geheugen dus zeker zin, maar het is wel afhankelijk van hoe zwaar je jouw computer belast. Indien jouw computer regelmatig tegen de limiet van het huidige werkgeheugen aanloopt, dan is een uitbreiding van het geheugen een enorm prestatieverbeterende upgrade.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Als je jouw computer inlevert aan onze balie, dan kunnen wij je vertellen wat de mogelijkheden zijn. Als alles in orde is, dan zullen wij jouw computer aannemen en meteen aan de slag gaan. De duur van een geheugen upgrade bedraagt over het algemeen één werkdag. Wij testen de computer, verwijderen de oude geheugenkaarten indien nodig en bouwen de nieuwe geheugenkaarten in.

Is mijn apparaat geschikt?

Wij kunnen deze upgrade uitvoeren op alle laptops, computers en all-in-ones* van alle merken. Dit zijn onder andere de merken Apple, Sony, Dell, HP, Lenovo, Fujitsu Siemens, Toshiba, Asus, Samsung, Acer en Medion.

Wanneer is een geheugen upgrade erg zinvol?

Een geheugen upgrade is ten zeerste aangeraden wanneer je jouw computer vaak gebruikt. Ben je een student, gamer of een grafische designer, dan dreig je sneller tegen de limiet van het werkgeheugen aan te lopen dan menig persoon. Daarnaast kan een geheugen upgrade oudere computers erg baten. Zo kan een oude computer een nieuw leven ingeblazen worden.

Wat kost het?

Vanaf € 69,- kan je voor de meeste computer modellen een geheugen upgrade laten uitvoeren. Op nieuwe geheugenkaarten zit een garantie van 2 jaar. De vanafprijs is inclusief een 4GB DDR3 of DDR4 geheugen. Heb je meer geheugen nodig? De prijs is afhankelijk van de de grootte van de geheugenuitbreiding. Neem contact met ons op voor een preciezere prijsindicatie.

Heb je nog vragen ?

Neem telefonisch of via WhatsApp (alleen chat) contact met ons op via 030-6019830 of stuur een mail naar info@pc-herstel.nl. Het is ook mogelijk om onze chat te gebruiken op de website. Klik rechtsonder op de rode chat logo.


Reparatie

Mankeert er iets aan jouw laptop of computer? Bekijk dan onze laptop of computer reparaties.